Simona a jucat incredibil

5390ae6395f9cfdd48000000Maria Sharapova a avut parte de una dintre cele mai dificile partide ale carierei în finala de la Roland Garros, împotriva unei Simona Halep pregatită milităreşte fizic, dar mai ales psihic. În ciuda poziţiei favorabile în clasamentul WTA, Simona nu era favorită – experienţa Sharapovei îşi spunea cuvântul – însă „mangusta” a oferit o partidă memorabilă din toate punctele de vedere. Puţini sunt cei care îşi mai amintesc că, exact acum un an, micuţa jucătoare româncă era abia pe poziţia 57, părăsind turneul din Paris în primul tur. Cu toate acestea, pentru măcar o zi, ea a reuşit să umbrească performanţele mediocre ale unui fotbal aflat în moarte crebrală şi să scoată din obscuritate un sport în care România nu mai apărea de mult pe hartă…

La 6-4; 4-3 pentru Maria Sharapova, speranţele românilor păreau năruite. Da, aveam parte în continuare de un meci nu foarte uşor, lung şi gândit tactic până în cel mai mic detaliu (a fost, totuşi, o finală), însă, în definitiv, era doar o simplă partidă de tenis. Rusoaica îşi făcea, nestingherită, jocul. Cu o determinare ieşită din comun, printr-o maturitate tehnică demnă de o mare campioană, Simona începe să facă ce ştie mai bine: trimite mingi la limită, care „înţeapă” linia, derutând-o pe rusoaică. Se face 4-5 pentru Simona şi, după încă trei game-uri, se intră într-unul dintre cele mai intense tie-breakuri de care tenisul a avut parte. Sharapova conduce chiar şi cu 3 puncte, dar Simona îi taxează incisiv fiecare greşeală, forţând-o să comită erori din ce în ce mai grave. Ultima minge a Sharapovei zboară mult afară, iar meciul este relansat, în uralele extaziate ale privitorilor de pretutindeni.

Simona începe mai bine, are 2-1 în setul decisiv, dar Sharapova îşi aminteşte că este fost număr 1 mondial, şi câştigă trei game-uri consecutive. Este 4-2, iar eu privesc ecranul unui telefon mult prea mic (cred că îmi trebuia, de fapt, un cinematograf), aplaudând de fiecare dată când Simona câştigă punctul. Se face un incredibil 4-4. Sharapova realizează apoi un game alb şi serveşte pentru meci. 15-0. Urmează, prea repede, un înfiorător 30-0. Rusoiaca ştie că este aproape, şi mai câştigă un punct. La 40-0 şi minge de turneu, primele acorduri muzicale ale festivalului DobroJazz încep să răsune la Tulcea… Sharapova îngenunchease un colos.

Este doar o chestiune de timp până când Simona se va întoarce acasă cu un titlu de Grand Slam. Poate că nu are încă destulă experienţă, însă a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu orice jucătoare de top a momentului. Felicitări, Simona!

Sursă fotografie: digisport

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s